Zbirke

Zbirke

Anin dvor je muzej Rogaške Slatine. Tukaj boste na enem mestu spoznali zgodovino kraja, znamenitosti in glavne atrakcije Rogaške Slatine. Za spoznavanje kraja smo vam pripravili 5 različnih zbirk.

DOMOZNANSKA ZBIRKA

Zbirko sestavljajo trije sklopi: Zbirka o Rogaški Slatini, katere oblika in vsebina je hkrati replika znanega a žal izgubljenega pokritega sprehajališča Vandelbana, zbirka o kraljevski družini Karađordević in zelo zanimiva in obsežna filografska zbirka podpisov slavnih oseb, ki so tako ali drugače zaznamovale našo zgodovino.

STEKLARSKA ZBIRKA

Spoznajte proizvodnjo kristalnega stekla z razstavljenimi vsebinami, orodji in prikazom faz proizvodnje, za lažje razumevanje pa je vse skupaj prikazano še v video vsebini.

GRAFIČNA ZBIRKA

Obsežna zbirka 40.000 grafik Kurta Müllerja, ki se deli na 240 različnih tematik, trenutno prikazuje izgled Rogaške Slatine med 16. in 18. stoletjem. Zbirko je pomembni švicarski gost podaril zdravilišču Rogaška, Občina Rogaška pa jo je razglasila za kulturni spomenik lokalnega pomena.

PARKOVNA ZBIRKA

Bogastvo rogaškega parka z bližnjo okolico Boča in Donačke gore na enem mestu. Na ogled je 40 dreves. Prav tako so na razpolago 4 interaktivni zasloni, ki omogočajo podrobnejši slikovni in tekstualni vpogled v zgodovino in sedanjost Rogaške.

VODNA ZBIRKA

V kletnem delu se nahaja umetniška upodobitev nastanka naravne mineralne zdravilne vode Donat Mg.